Rymdparken, den nya kreativa mötesplatsen i Rågsved

Rågsveds nya lekplats har en dynamisk och inbjudande gestaltning med rymdtema, förstärkt av en ljusdesign med luftig linspänd belysning.

År:2023
Kund:Stockholms stad
Område:Rågsved
Ljusdesigner:PE Teknik & Arkitektur
Fotograf:Thomas Wingstedt

Nyligen invigdes aktivitetsparken vid Bjursätragatan, en etapp i en större upprustning av hela södra Rågdalen.

Platsen har gått från en trist grusyta till en riktigt häftig park med basketkorg, trädäck, gym, sittplatser och en scen, som i första hand ska ge traktens äldre barn en plats att umgås på.

Rågsved är känt för att vara en kreativ plats och detta ville projektet Fokus Hagsätra Rågsved ta vara på. Ett exempel på detta, enligt projektledaren Denise Silveti Bustillos på exploateringskontoret, är att barn och ungdomar bjöds in på Rågsvedsdagen att måla sina egna designförslag på stora pappersark.  

Resultatet är en luftig och färgsprakande park med målad asfalt och stora öppna ytor som uppmuntrar till möten och aktivitet.

För att hålla ytorna så fria som möjligt valde ljusdesigner Zimon Zachari PE Teknik & Arkitektur en ljusgestaltning med linspänd belysning mellan höga stålstolpar. Elkonsult var Dejan Radicevski, också på PE.

Lösningen består av 20 grålackerade Aerial som är pendlade från en 8,8m hög centrumstolpe ut till fem stycken 6,8m höga satellitstolpar.

Stolparna är koniska och galvaniserade och eftersom de står mycket långt ifrån varandra är de rejält förankrade i några av våra allra största och tyngsta fundament.

Ett roligt projekt att få bidra till - vi tackar alla inblandade och gläds åt det fina resultatet!

Den som går i tankar på att göra en liknande gestaltning med spännstolpar är varmt välkommen att kontakta Mia för råd: mia.bruer@flux.nu / 0733-101060.

Produkter i detta projekt

Vill du veta mer?

John Blidefjord

John Blidefjord

Säljare / Ljusrådgivare, Stockholm

Tel:08 693 05 12

Mobil:070 615 01 41

E-post:john.blidefjord@flux.nu

Belysning för kontor, skolor och hospitality

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson

Säljare / Ljusrådgivare, Malmö

Mobil:0720 717438

E-post:magnus.nilsson@flux.nu

Belysning för alla projekt, interiöra och exteriöra